Doorgaan naar hoofdcontent

Eternity ring



Zo’n mooie eternity ring in goud met diamant kan ik nu ook voor je verzorgen. Soms had ik zo’n mooie ring in een buiten-standaard maat nodig en wist ik niet hoe ik daar aan kon komen. Bovendien was het voor mij ook nog een heel gepuzzel want hoe bereken je deze? Hoeveel diamanten gaan er in. Wat berekent de zetter om ze te plaatsen. Hoe breed moet dan de ring worden. Of andersom, als ik een bepaalde breedte wil, hoe groot moeten de diamanten dan zijn? En hoeveel? Want neem je kleine diamantjes dan heb je er meer nodig. En zijn de zetkosten hoger dan wanneer je een iets grotere steen kiest. Uiteindelijk is het allemaal niet zo ingewikkeld. En ontloopt het elkaar niet veel. 

De ring van het filmpje was buiten-standaard en verwerkte ik in een mooie brede ring met bewegende onderdelen. De mooie schittering is niet te vangen op een foto en zelfs haast niet op film. 

Verkrijgbaar in echte natuur-diamant maar ook in Lab-diamant. Voordeel van de Lab diamant /synthetische diamant is dat de prijs een behoorlijk stuk lager ligt. Ook weet je waar de diamant vandaan komt en hoef je je geen zorgen te maken over de conflict gebieden en bloeddiamant. Kwalitatief is de lab diamant ook heel helder en zuiver en is net zo hard als de echte. Het hele ontstaan proces is nagebootst in een laboratorium met alle fysische en optische eigenschappen van diamant.

Op de website van Federatie goud/zilver kan je hier uitgebreid over lezen.

https://www.fgz.nl/nieuws/lab-grown-diamant-wat-moet-je-weten

Het is toch nog best een lastige keuze. Want gevoelsmatig is de echte diamant veel waardevoller. Hij is onder hoge druk in miljoenen jaren ontstaan in de aarde. Hij is bijzonder en schaars. Wanneer je diamant wilt aanschaffen als belegging dan heeft de lab diamant geen waarde en de echte wel. Maar bij kleintjes zoals deze is dat eigenlijk niet aan de orde. Dat gaat dan echt over grotere exemplaren.

Wat zou jij kiezen? Lab of echt?

Populaire posts van deze blog

333. Wikkelringen.

De wikkelring is een van mijn favoriete ringen. En ik maak ze in heel veel verschillende uitvoeringen. Doordat het handgemaakt is, is elke ring uniek. Hij kan aangepast worden naar ieders smaak. Breed, smal, grof, fijn, met of zonder pareldraad, met of zonder stenen. In zilver of goud of een combinatie. Van een ronde draad of vierkant. Halfbol of platrond. Haha. Ja. Rechthoekig draad enz. Hier kan je goed het verschil zien in dikten van draad. De linker ring met geelgoud is nèt wat grover dan de rechter. De ringen op de eerste 3 foto’s zijn allemaal gemaakt van vierkant draad. Alleen op de 3e foto de meest rechter ring heeft halfbol draad. De prijzen van wikkelringen beginnen voor een smalle in zilver bij 145,- Iets grover zilver komt op 1 75,- Prijs oud goud (hergebruik goud van u zelf) aangevuld met zilver 350,- Prijs zilver met goud dun draad zoals de roodgouden ring op de voorgrond: vanaf  645,-   Prijs in zilver met minder goud, halfbol draad zoals rechts op de foto: 395,- Prijs g